2018-2019г.


Уважаеми родители,
първата родителска среща за новата учебна година ще се състои на 04.09.2018 г. - вторник от 18:00 часа в класната стая .


2017-2018г.

Моето здраве зависи от мен“   е проектът от ОУ „ Св.княз Борис І “ с ръководител г-жа Нели Бакърджиева, който беше награден с две  втори  места от Националния конкурс „Посланици на здравето“ – от Министерството на образованието и науката  и от Министерството на културата. Проектът беше отличен за забележително и оригинално изпълнение.  Официалното награждаване се проведе в Сатиричен театър “Алеко Константинов“- София. В Националния конкурс „Посланици на здравето“ участваха над 5500 ученици, включени в 112 оригинални проекта, свързани със здравословното хранене и   здравословния начин на живот сред младите, превенция срещу порочни практики като тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол, както и неактивния начин на живот. Ръководството на училището се гордее с постигнатите високи резултати на своите ученици и изказва сърдечни благодарности за подкрепата на учители  и родители.


ОУ „Св. Княз Борис І“ – е сред  30 проекта ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА 1-4 КЛАС в цяла България, преминали първата фаза на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“. Проектът  е със заглавие „Моето здраве зависи от мен“. Той е изготвен от Нели Бакърджиева , класен ръководител на ІІІ г  клас .

Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

В рамките на проекта до  м. май предстоят много инициативи!

ВИЖТЕ БУРГАСКИТЕ ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО!

http://www.burgasdream.com/index.php/bg/obshtestwo-bg/item/392-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE


ГРИПНА ВАКАНЦИЯ - До 29 януари /понеделник/ включително, се преустановяват учебните занятия във всички бургаски училища.

На 31.01.2018 г от 12:15 ч ще се проведе Зимен кръг на състезанието Математика без граници.

На 31.01.2018 г. от 18:00ч ще се проведе Родителска среща.


Честване празника 1ноември - Денят на народните будители !

Думи на възхвала и почит към делото на книжовниците, просветителите, на борците ни за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.

 

ГалерияМесец октомври в нашия клас е обявен за Месец на четенето. Децата обменят книжки и четат активно.

На 11 октомври вълнуваща среща с поетесата Теодора Вълева имаха третокласниците от ІІІ г клас. Младата поетеса представи пред малките любители на литературното творчеството книжките „Новите приказки на мама”, “Приказен календар"и др. Тя разказа, че е започнала да пише под влиянието на своите две деца. Те са я провокирали да измисля интересни и забавни случки, различни от популярните приказки.

 

Ученици   от своя страна я поздравиха с научено наизуст произведение от книжката.

снимки

 
Уважаеми родители,
първата родителска среща за новата учебна година ще се състои на 11.09.2017 г. - понеделник в 18:00 часа в класната стая .2016-2017 г


 

2 юни-Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

Ученици от клуб - "Млади възрожденци" при ОУ."Свети княз Борис I" се преклониха пред подвига на Ботев!

https://goo.gl/photos/wHJGf7rK859rhgC56

 

http://bmt-news.com/Бургаска младежка телевизия

 

http://bnr.bg/burgas/post/100838148/burgazlii-se-pokloniha-pred-podviga-na-zaginalite-za-balgaria


           

   МИЛИ ДЕЦА , ВТОРИ КЛАС   Е  В ИСТОРИЯТА. ВИЕ СТЕ  ВЕЧЕ ТРЕТОКЛАСНИЦИ!

ПОРАСНАХТЕ С ОЩЕ ЕДНА УЧЕБНА ГОДИНА!

 ГОДИШНО ТЪРЖЕСТВО

 


 

Моменти от празничното шествие на учениците от ІІ г клас!

Горди млади възрожденци!
Снимки в албум:
https://goo.gl/photos/pM1qkhzmw4L9CFvu9


                               Outdoor Classroom Day   18 May 2017

https://outdoorclassroomday.com/

В  Деня на откритата класна стая, училищата по целия свят вземат поне един час на открито, като преподават основни умения и повишават осведомеността за значението на играта.

Втори "г" се включи заедно с 9702 училища от цял свят в Outdoor Classroom Day 18 May 2017!
Албум
Снимки


Уважаеми родители,
на 18.05. /четвъртък/ заповядайте на кратка родителска среща. Начален час - 17:30ч.

Ще обсъдим приключване на учебната година. Ще се подписват Изходни нива, Заявления ЗИП и др.

С ученици участваме в конкурс за рисунка "10 години България в ЕС - Децата на Европа"!
https://www.facebook.com/pg/europedirectplovdiv/photos/?tab=album&album_id=1843343242549681

Подкрепете ги! Гласуването ще продължи до 26.05.
В албума последните 17 рисунки са наши!


9 май' 2017 -  Ден на ученическо самоуправление -Ученици заемат длъжности на училищното ръководство, на учителите и други позиции. В нашия клас Доминика беше учител в часа по Литература- Урок "Вълшебното дърво" , Митко Кичуков беше учител в час по математика - Урок - Преговор, Числата до 100 , Гого Мишленков  - главен дежурен учител!

галерия


“Млади възрожденци” от ОУ„ Св. Княз Борис І” на Национална среща във Военна академия

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Млади възрожденци от ОУ „ Свети княз Борис І”  участваха в третата национална среща на едноименните клубове от страната, която се проведе във  Военната  академия „Г. С. Раковски” в София на 6 май. Делегати на срещата бяха Наталия Георгиева и Димитър Кичуков от ІІ г клас и председателят на Клуб „Млади възрожденци” г-жа Нели Бакърджиева.

 

На Гергьовден България отбелязва Деня на храбростта и празник на Българската армия!  Преди откриването на срещата всички участници присъстваха на Военния парад на площад "Княз Александър Първи".

 

Тази година България официално чества 180-ата годишнина от рождението на Апостола. Залата на срещата във Военна академия „Г.С. Раковски” събра младите хора и техни учители на тази трета среща. „Нужен си ни днес, Апостоле!" казаха над шестотин деца от 150 клуба "Млади възрожденци". На срещата бе поканена и лидерът на БСП Корнелия Нинова, Слави Василев  от екипа на Президента Румен Радев , проф. Пламен Митев  - декан на Историческия факултет към СУ. Почетен патрон на движението е вицепрезидентът Илияна Йотова.  Като изненада  в края на срещата големият български спортист  Кубрат Пулев приветства младите възрожденци и се снима с всички.

 

Ученици от различни клубове представиха, спектакъл за Левски. Отличени делегати от клубовете показаха свои творби. Представителите на нашия клуб Наталия Георгиева и Димитър Кичуков рецитираха на сцената и представиха достойно Клуб „Млади възрожденци” - ОУ „ Свети княз Борис І” .

 

Третата национална среща е уникално преживяване за младите възрожденци от ОУ „ Свети княз Борис І”. Програмата беше интересна и наситена с емоционални срещи. На 7 май посетихме музеят на историята на София, Историко-археологически резерват "Сердика - Средец" , Президентството и други забелeжителности на столицата. 

 

 

 

От учредяването си през месец февруари  нашият клуб има активна дейност . Проведохме успешни инициативи – уроци по родолюбие,   чествания на 144 годишнина от гибелта на Васил Левски,  Априлската епопея 1876г, Денят на Земята.  Младите възрожденци мериха сили в състезание „Лъвски скок”.

Снимки от срещата-

Тук

 


Изходните нива в края на учебната година ще се проведат на:
15 май - Английски език;
16 май - БЕЛ;
17 май - Математика;
18 май - Околен свят.Датата 22 април е избрана за специален ден, посветен на Земята. Ден, в който се замисляме за взаимоотношенията си с планетата – нашият дом. .

 

Под  мотото  "Земята е нашият общ дом  -  нека се грижим за нея" учениците  рисуваха и изработиха постер. Подготвиха  емблеми, с които закичиха ученици и учители и призоваха  всеки да промени себе си към разумно потребление и ефективно използване на природните ресурси! Проведоха беседа и гледаха филм за Планетата Земя . За да запазим природата, ние децата също можем да помогнем, като засаждаме дървета и растения, намалим отпадъчните материали и ги рециклираме, използваме по – малко електричество и учим нашите родители да правят същото!

 


Клуб "Млади възрожденци"

        Можем да се похвалим с учредяването на първия клуб „Млади възрожденци” в гр. Бургас. Проведохме събрание и децата се запознаха със Статута на Клуба и приехме план за работа! Днес учениците тържествено получиха членски карти, книжки и тениска с лика на Васил Левски!

           Инициативата „Млад възрожденец“ е на неправителствената организация Общобългарски комитет „Васил Левски“ – София и нейния председател г-н Васил Василев и под почетния патронаж на  Вицепрезидента на България. Целта е да се провокира интереса на децата да опознаят по-добре живота и делото на Васил Левски, да  имат интерес към историята,  да разберат повече за нея и да могат да почувстват силата на българския дух,  да запазят родолюбието.


Урок по Околен свят

Учениците се подготвяха по темата "Диви и домашни животни".

Презентираха наученото чрез Постери, Лапбук, Рисунки и разказ.

БРАВО ДЕЦА!
 Уважаеми родители,

Снимки от Урока по родолюбие в навечерието на 144-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски може да се видят тук

 


Днес 14 февруари - Денят на Свети Валентин с учениците  го превърнахме в   ,, Ден на приятелството в клас ” и  споделихме  добри чувства и емоции. Децата си подаряваха червено книжно сърчице . Отделихме няколко минути и сътворихме малка  хартиена украса. Снимки от посещението на класа на Коледната пиеса и срещата с Дядо Коледа може да се видят във Фотогалерия  тукНай-големият урок в света

Кои са най-големите проблеми, които имат хората днес?

 

На този и на други въпроси учениците от ІІ г клас отговориха днес 16.11.2016г. в час на класа. Темата на часа беше „Запознаване с Глобалните цели за устойчиво развитие“ и работейки по нея, учениците взеха участие в „Най-големият урок в света”. Това е глобална инициатива на УНИЦЕФ, в която ученици и учители от цял свят споделят своите идеи и виждания за това как нашата планета да бъде по-справедлива, по-здрава и по-устойчива.

 

Урокът беше нетрадиционен и интересен за учениците. Работиха на групи, в екип. В началото с презентация се изведоха най-големите проблеми, които имат хората днес, проблемите на децата и възрастните в нашето училище, проблемите на хората в Бургас. След като се запознаха с Глобалните цели за устойчиво развитие, чрез филмчето и адаптираните образователни материали на УНИЦЕФ, по групи търсиха отговор на въпросите. Всеки екип представи свой постер с текст, символ и рисунка своята идея.

 

„Най-големият урок в света“ ще постигне повече от това да научи децата какво са Глобалните цели. Той ще ги ангажира в усилията за постигането им, като ги запознае с предизвикателствата, които определят тяхното бъдеще и ги насърчи да бъдат активни в  промяната в собствените им общности.

Снимки от урока във Фотогалерия


Ново за Вас деца,

прочетете новините в меню -  Ние четем.